Buchtičky s krémem jsou mezi zaměstnanci hit
22. května 2024120 kilo těsta, 80 plechů buchtiček, 320 litrů vanilkového krému, 800 pořádných porcí
To je souhrnná „účtenka“ příprav buchtiček s krémem, které tým Stravovacího provozu FN Olomouc nachystal pro zaměstnance nemocnice. Buchtičky patří k nejoblíbenějším sladkým pokrmům u nás a ty, na kterých si můžou pochutnávat strávníci v zaměstnanecké jídelně, jsou excelentní, jako od maminky. Dukátové buchtičky přelité vanilkovým krémem jsou přitom středoevropský (český a slovenský) unikát. Jídelnové šodó z našich jídelen totiž s opravdovým šodó nemá moc společného. Původní francouzské šodó je totiž vlastně horká pěna, na jejíž přípravu jsou nezbytné žloutky, cukr a bílé víno. Podle spokojených reakcí strávníků v naší jídelně lze ale usuzovat, že by si jiné než „naše“ buchtičky ani nepřáli.
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1000.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1002.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1005.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1006.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1008.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1012.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1015.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1017.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1019.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1021.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1022.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1024.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1026.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1033.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1035.jpg)
![](/uploads/news/1986/pic/DSC_1044.jpg)