Provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc je ve finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování

19. června 2019

Do srpnového finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování se v kategorii Nejlepší racionální pokrm probojoval Provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc. Vyvrcholení prestižního klání, které pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se uskuteční v úterý 27. srpna 2019 v Gastrostudiu Makro v Praze-Stodůlkách. Budeme našim zástupcům držet pěsti!

A s jakým pokrmem se budeme ve finále soutěže prezentovat? Tady je recept na krůtí kapsu plněnou špenátovými listy a mozarellou podávanou s celozrnným kuskusem:

  • Krůtí plátek lehce rozklepeme, následně mírně osolíme, okořeníme. Na jednotlivé plátky klademe spařený ochucený listový špenát, vajíčka (předem umíchaná na pánvi - smaženice), obdélníček mozzarelly a proužky červené kapie. Takto připravený plátek naplníme a smotáme na kapsu. Horní část kapsy opět lehce okořeníme. Jednotlivé kapsy pokládáme na předem připravený a vymazaný plech. Pečeme s polopánu na 140 stupňů a 37 až 40 minut v konvektomatu.
  • Cibulku zpěníme na tuku do zlatavé barvy, přilijeme výpek z krůtí kapsy a lehce zaprášíme moukou. Vzniklou nahnědlou omáčku dobře promícháme a dochutíme.
  • Kuskus uvaříme v mírně osolené vodě (celozrnný kuskus nespařujeme vzhledem k jeho hrubší struktuře). Podáváme na talíři s kopečkem celozrnného kuskusu, ozdobený lístkem / srdíčkem polníčku.